ßßß
Składniki: na słoik:4 łyżki płatków owsianych2 łyżeczki kakao20 migdałów5-6 daktyli3/4 szklanki jogurtu naturalnego1 mała kulka lodów waniliowychPrzygotowanie:Płatki i posiekane daktyle zalać wrzątkiem – około 3/4 szklanki. Wymieszać z kakao.Odstawić do przestudzenia.Połowę migdałów zmielić lub zmiksować. Dodać do płatków.Chłodną miksturę wymieszać z jogurtem, włożyć lody i mocno schłodzić. Najlepiej przez całą noc.Podawać z łyżką serka waniliowego i resztą migdałów.Smacznego!ANiaWłaśnie gotuję 4 słoiczki czerwonych porzeczek w syropie. Kupiliśmy pod wpływem impulsu, więc trzeba było coś z nimi zrobić. Chciałam upiec ciasto, ale doszłam do wniosku, że chyba nadeszła pora aby zacząć się odchudzać.Powiązane notki:Kremowa Owsianka StraciatellaOwsianka jogurtowa – płatki owsiane na lato