Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Letni sezon owsiankowy w pełni. Jak dla mnie tak ciepło mogłoby być cały czas. Uwielbiam słońce i to , że zawsze można wyjść na spacer, nawet wieczorową
porą, bez zabierania kurtki , płaszcza czy ciepłych butów. Dziś chciałam Wam zaserwować kremową ,
lodową owsiankę, o smaku
kakaowym z
migdałami, coś dla ochłody, jednocześnie pieszczącego
kubki smakowe. Owsianka nie jest bardzo słodka,
lody i
daktyle ( możecie użyć
rodzynek,
śliwek czy kandyzowanego
ananasa, aloesu lub innych słodkich lecz w miarę neutralnych w smaku
owoców ) dodają
słodyczy ale to
kakao i
migdały są tutaj dominujące. Muszę przyznać, że rano rozpłynęłam się przy śniadaniu, spróbujcie.
Składniki: na słoik:4 łyżki
płatków owsianych2 łyżeczki
kakao20
migdałów5-6
daktyli3/4 szklanki
jogurtu naturalnego1 mała kulka
lodów waniliowychPrzygotowanie:
Płatki i posiekane
daktyle zalać wrzątkiem – około 3/4 szklanki. Wymieszać z
kakao.Odstawić do przestudzenia.Połowę
migdałów zmielić lub zmiksować. Dodać do
płatków.Chłodną miksturę wymieszać z
jogurtem, włożyć
lody i mocno schłodzić. Najlepiej przez całą noc.Podawać z łyżką
serka waniliowego i resztą
migdałów.Smacznego!ANiaWłaśnie gotuję 4 słoiczki czerwonych
porzeczek w
syropie. Kupiliśmy pod wpływem impulsu, więc trzeba było coś z nimi zrobić. Chciałam upiec ciasto, ale
doszłam do wniosku, że chyba nadeszła
pora aby zacząć się odchudzać.Powiązane notki:Kremowa Owsianka StraciatellaOwsianka jogurtowa –
płatki owsiane na lato