0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ׌niadaniowo się u nas zrobiło. Widząc ogrom tych kolorowych warzyw, a wśród nich cukinię, od razu nabrałam na nią ochotę. Oto efekt naszej współpracy. Mój domowy chleb na zakwasie świetnie sprawdził się w przygotowaniu wyjściowych kanapek. Przepis dołączam do akcji Lunch box.Składniki:chleb razowyszynka wędzonachrzan tarty z jabłkiemsłodka musztarda z ziarnamisałataPrzygotowanie:Cukinie myjemy, kroimy w 5 mm plasterki. Kładziemy na suchej patelni i dusimy od czasu do czasu podlewając wodą – około 5 minut.Chleb smarujemy chrzanem.Układamy na nim sałatę, szynkę którą smarujemy musztardą, a na wierzchu układamy cukinię.Powiązane notki:Śniadaniowe bułeczki pełnoziarniste z ziarnami w 20 minutSurówka z rzepy w sosie chrzanowymWielkanocna zupa chrzanowa / konkursSzybkie żytnie bułeczki ( lub chleb ) pełnoziarniste ze słonecznikiem i serekwaniliowyKremowa pasta z kurczaka