Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×Bardzo szybka obiadowa propozycja dla zabieganych. Sądzę, że nie da się zrobić szybszego obiadu, który byłby równie smaczny.
Ser,
szynka , chrupkie ciasto w pomidorach z
czarnuszką komponują się idealnie. Jeśli planujecie niedzielne proszone śniadanie to ten przepis jest właśnie dla Was.
Składniki:op. 275 g
ciasta francuskiego150 g startego
żółtego sera np. gouda, edam190 g – słoiczek –
koncentratu pomidorowego6 plasterków
szynki1 łyżka
czarnuszkirukolaPrzygotowanie:Piec nagrzewamy do 200 stopni. Z termoobiegiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Ciasto rozkładamy na blasze, smarujemy pastą, obsypujemy
serem, kroimy na 12 prostokątów, na każdym kładziemy po pół plastra
szynki, obsypujemy
czarnuszką i rolujemy, sklejając
spody rurek.Pieczemy do 15 minut, aż się zezłocą, po 10 powinny być gotowe.Podajemy je na
rukoli.Smacznego!Powiązane notki:
Ciasto francuskie z
serem brie,
szynką i
czarnuszkąEkspresowo :
ciasto francuskie ze
śliwkami i
migdałamiEkspresowe Śniadanie mistrzów :
ciasto francuskie i pancakes
bananoweCiasto francuskie z
oscypkiem,
brzoskwinią i
żurawinąMini pizze – pizzerinki z parowanym
kurczakiem i
brukselką