ßßß
Składniki:op. 275 g ciasta francuskiego150 g startego żółtego sera np. gouda, edam190 g – słoiczek – koncentratu pomidorowego6 plasterków szynki1 łyżka czarnuszkirukolaPrzygotowanie:Piec nagrzewamy do 200 stopni. Z termoobiegiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.Ciasto rozkładamy na blasze, smarujemy pastą, obsypujemy serem, kroimy na 12 prostokątów, na każdym kładziemy po pół plastra szynki, obsypujemy czarnuszką i rolujemy, sklejając spody rurek.Pieczemy do 15 minut, aż się zezłocą, po 10 powinny być gotowe.Podajemy je na rukoli.Smacznego!Powiązane notki:Ciasto francuskie z serem brie, szynką i czarnuszkąEkspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałamiEkspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananoweCiasto francuskie z oscypkiem, brzoskwinią i żurawinąMini pizze – pizzerinki z parowanym kurczakiem i brukselką