Ciasto francuskie z serem brie, szynką i czarnuszką

nazwa

Wykonanie

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ×
Bardzo udana karnawało śniadaniowa potrawa. Pyszna zarówno na zimno jak i na gorąco, po wyjęciu z piekarnika. Ser pleśniowy świetnie pasuje do ciasta francuskiego, moim zdaniem był to bardzo dobry pomysł.
Składniki:
ilość zależy od liczby biesiadników
gotowe ciasto francuskie
szynka
ser brie
czarnuszka
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozkładamy, ja użyłam chłodzonego, jeśli macie mrożone najpierw je rozmróźcie.
Nakłuwamy widelcem, kroimy na kawałki ok. 10 x 5 cm. Układamy na każdym prostokącie plasterek sera i szynki, obsypujemy czarnuszką.
Pieczemy w temp 220-230 stopni z termoobiegiem ok 10 minut ( do 12).
Smacznego!
Powiązane notki:
Ekspresowe Śniadanie mistrzów : ciasto francuskie i pancakes bananowe
Ekspresowo : ciasto francuskie ze śliwkami i migdałami
Czosnkowy twarożek z ziołami i czarnuszką czyli zdrowy początek dnia
Górska zapiekanka ziemniaczana z pomidorami serem i beszamelem
Pizza w wersji wytrawnej ze szpinakiem i klasyczna z szynką i papryką oraz rolowane bułeczki
Źródło:http://ania-gotuje.blog.pl/2013/01/07/ciasto-francuskie-z-serem-brie-szynka-i-czarnuszka