Wykonanie
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 0 0 Flares ׌wietny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanko, jestem fanką budyniu, dodatek wysokobłonnikowej dyni czyni go jeszcze zdrowszym,
mleko i
serek wiejski są źródłem wapnia i
białka,
miód wspomoże naszą odporność, dzięki swoim właściwościom bakteriobójczym, a słodkie
płatki zwieńczą dzieło, są to
płatki dla najmłodszych więc o obniżonej zawartości
cukru, będzie to idealne śniadanko dla naszego maluchami smakowało Wam też będzie, a tak w ogóle bardzo często robię taki
budyń, zmieniam tylko dodatki z którymi go serwuję.
Składniki na 2 porcje:250 ml
wody250 ml
mleka250 g surowej dyni
aromat waniliowy lub esencja waniliowaop. budyniu
waniliowego bez
cukru2 łyżki
miodu2 łyżki
serka serkapłatki w kształcie gwiazdek, moje firmy BobovitaPrzygotowanie :
Mleko i
wodę wymieszać, odlać 1/4 szklanki.W międzyczasie na tarce ścieramy
dynię. Wrzucamy na gotujący się płyn.Gotujemy do miękkości.Wlewamy łyżeczkę esencji lub aromatu a
budyń rozrabiamy w reszcie płynu i wlewamy do wrzącego, mieszamy, gotujemy kilka minut, wg przepisu na opakowaniu.Podajemy gorące, oblane
serkiem,
płatkami i
miodem, po łyżce na porcję.SmacznegoTo stanowczo mój ulubiony
budyń, pyszny jest też z
wiśniami i
czekoladą.Powiązane notki:
Drożdżowe racuchy z
kefirem,
serkiem wiejskim i
skórką z cytrynyOwsianka bananowa z
budyniem waniliowymKremowa Owsianka StraciatellaPyszne placki z dyniSłodka Bakaliowa
manna z
gruszką japońską czyli zdrowe
słodycze bez
cukru