ßßß
Składniki na 2 porcje:250 ml wody250 ml mleka250 g surowej dyniaromat waniliowy lub esencja waniliowaop. budyniu waniliowego bez cukru2 łyżki miodu2 łyżki serka serkapłatki w kształcie gwiazdek, moje firmy BobovitaPrzygotowanie :Mleko i wodę wymieszać, odlać 1/4 szklanki.W międzyczasie na tarce ścieramy dynię. Wrzucamy na gotujący się płyn.Gotujemy do miękkości.Wlewamy łyżeczkę esencji lub aromatu a budyń rozrabiamy w reszcie płynu i wlewamy do wrzącego, mieszamy, gotujemy kilka minut, wg przepisu na opakowaniu.Podajemy gorące, oblane serkiem, płatkami i miodem, po łyżce na porcję.SmacznegoTo stanowczo mój ulubiony budyń, pyszny jest też z wiśniami i czekoladą.Powiązane notki:Drożdżowe racuchy z kefirem, serkiem wiejskim i skórką z cytrynyOwsianka bananowa z budyniem waniliowymKremowa Owsianka StraciatellaPyszne placki z dyniSłodka Bakaliowa manna z gruszką japońską czyli zdrowe słodycze bez cukru