Wykonanie
To ostatnie moje 'śniadaniowe' odkrycie ;-). Zamiast gotować
kaszę jaglaną i miksować blenderem (i brudzić więcej naczyń) kupiłam
płatki jaglane, które gotuję tylko 3 minuty i... gotowe! Podaję z sezonowymi
owocami. Dzieci je pokochały nawet bardziej niż
budyń jaglany, a smakują im bardziej delikatnie niż tradycyjny porridge z
płatków owsianych :-). Próbowaliście już?Składniki na 1 porcję:pół szklanki
płatków jaglanych1 szklanka
mleka (zwykłe lub roślinne)
cukier lub
miód, do smakupół łyżeczki pasty z
wanilii (lub
wanilii pod inną postacią), niekoniecznieW garnuszku umieścić wszystkie składniki. Zagotować i pogotować około 3 minut, często mieszając. Jeśli
płatki będą zbyt gęste, dodać odrobinę
mleka (zazwyczaj dodaję około 3 łyżek). Przelać do miseczki, podawać z
owocami.Uwaga: osoby na diecie bezglutenowej powinny poszukać
płatków jaglanych niezanieczyszczonych glutenem.Smacznego :-).