Wykonanie
Zimny poranek, kremowa owsianka. To dobrze razem współgra. Kolejny piątek - przecież przed chwilą był poprzedni. Mrugnięcie oka, kilka sekund, obracam się w czasoprzestrzeni.Zakochałam się w smaku tej owsianki. Dzięki,
Elin, stokrotne dzięki.
/1 porcja/- 5 łyżek
płatków owsianych- 1 szklanka
mleka- 1 małe
jajko- łyżeczka
miodu lipowego i
wanilia**można zastąpić
cukremOddzielamy
żółtko od
białka. Do gotującego się posłodzonego
mleka mleka dodajemy
wanilię, wsypujemy
płatki i gotujemy do uzyskania kremowej konsystencji. Studzimy chwilę, a następnie dodajemy
żółtko, cały czas mieszając. Na koniec delikatnie łączymy z owsianką pianę powstałą z ubitego
białka i szczypty
soli.