Wykonanie
W jednej z książek kucharskich w domu znalazłam przepis na domowe crunchy. Postanowiłam więc, je zrobić, bo nie miałam pomysłu na kolacje.
Powiem bez ogródek, że kolację miałam pierwsza klasa :). Doskonały również na śniadanie.
Składniki:Crunchy:2
jajka6 kopiastych łyżek
płatków owsianychpełna łyżka
mioduDodatkowo:
serek waniliowy (np. Rolmlecz)Wykonanie:
Jajka wymieszać z
miodem, a następnie dodać
płatki. Wymieszać, (trzeba uzyskać konsystencję ciasta, jeżeli będzie za mało
płatków, po prostu dosypać).Na patelni wysmarowanej
olejem rozlać naszą masę i utworzyć z niej okrągły naleśnik. Zarumienić go delikatnie od
spodu, następnie rozgnieść łyżką, aby uzyskać crunchy.Crunchy podzielić na trzy część.Następnie do szklanki nasypać trochę naszych gotowych crunchy, na to pół
serka, następnie crunchy i znów
serek. Przykryć wszystko
płatkami.Smacznego :)*Pasują również do
mleka.*Uważać, aby za bardzo nie przypalić
spodu.