ßßß

Przygotowanie:Sałatka: Warzywa umyć ,osuszyć na ręczniku papierowym.Sałatę porwać na mniejsze kawałki , ogórka pokroic w plasterki , szczypiorek posiekać drobno.warzywa polać oliwą z oliwek , oprószyć solą i pieprzem.Całość dokładnie wymieszać.Polędwice: Rozmrożone polędwice umyć , osuszyć , ułożyć w naczyniu żaroodpornym.Dymkę posiekać drobno.Na suchą rozgrzana patelnie wlać sok z cytryny , dodać cebulę.Gdy się zeszkli wlać na patelnię śmietanę oraz dodać masło.Trzymać na ogniu do momentu połączenia się składników co jakiś czas mieszając.Sosem zalać polędwice.Piec 5 min w piekarniku nagrzanym do 200st.Na przygotowaną sałatkę wyłozyć polędwice.Podawać na ciepło lub zimno.SmacznegoPost navigation← Syta , smaczna i prosta w przygotowaniu zapiekanka makaronowa z pomidorami i kiełbasą zapiekana w sosie śmietanowo-pomidorowym z dodatkiem jajka sadzonego.Syte naleśniki na śniadanie , obiad lub kolację. Smakują za równo na ciepło jak i zimno. →