ßßß

Przygotowanie:Szaszłyki: Mięso umyć ,osuszy pokroić w średnią kostkę , oprószyć przyprawą do kurczaka oraz czosnkiem granulowanym.Warzywa umyć ,cukinię pokroić w pół plasterki ( ok 1cm.) , paprykę w kostkę.Na patyczki od szaszłyków nabijać składniki w dowolnej kolejności np. mięso , cebula , cukinia, mięso ,papryka ,pomidor , pieczarka , mięso.Każdego szaszłyka oprószyć solą i pieprzem z obu stron.Rozgrzać patelnię grillową smażyć szaszłyki po ok 5. min na wolnym ogniu z każdej strony.Ryż: W między czasie ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.Wyjąć z torebeczek.Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Na patelni rozgrzać masło , smażyć cukinię do zmięknięcia.Po tym czasie na patelnię wrzucić ryż , doprawić curry , chili , solą i pieprzem.Smażyć całość ok 5 min co jakiś czas mieszając mieszając. ( Aż ryż zacznie brązowieć)Grillowane szaszłyki podawać w towarzystwie smażonego ryżu same lub z ulubionym sosem czy lekką sałatką ze świeżych warzyw.SmacznegoPost navigation← Uwielbiam młodą kapustę i gdy się pojawia staram się wykorzystać ją na różne sposoby by poznawać nowe smaki. W tym wydaniu przypomina mi smak tradycyjnych gołąbków :)Świetna przekąska na zimno do przygotowania w parę chwil. Idelnie sprawdzi się na większych i mniejszych przyjęciach , imprezach czy piknikach. →