ßßß
2 duże filety z kurczaka3 średnie pomidory1 strąk czerwonej papryki350 gramów pieczarek ( użyłam tylko kapeluszy)duża cebulaprzyprawa do kurczaka1 kuleczka mozzarelli ( około 125 gramów)2 - 3 ząbki czosnkusól, pieprzewentualnie siekana zielenina do posypania przed podaniemFilety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka, wrzucić do rondla na rozgrzany olej, podsmażyć na złoto. Pieczarki wyszorować ( używam delikatnej szczoteczki), pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić na olej, podsmażyć, kiedy wytracą wilgoć, dorzucić do nich posiekaną cebulę, smażyć do zeszklenia tej ostatniej. Grzybki przełożyć do mięsa ( bez oleju).Na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w paseczki paprykę, przełożyć do rondla.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze cząstki, dodać do mięsa, wszystko razem dusić około 10 minut, na koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawić solą i pieprzem. Wyłączyć gaz. Mozzarellę pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa, wymieszać delikatnie i od razu podawać.

