Wykonanie
2 maja 2015Grillowane koperty drobiowe z warzywami podane na
sałatce z
botwinkiSkładniki:(Na 2 porcję)Koperty drobiowe:1 duża pojedyncza
pierś z kurczaka bez
polędwiczki1/3
bakłażana5 różyczek
brokuła1/3
czerwonej papryki2 łyżki
topionego sera koziego
sól ,
pieprzSałatka:100g.
młodych liści
botwinki1/2
czerwonej cebuli8 czarnych
oliwek2 łyżki
szczypiorkuoliwa z oliwekPrzygotowanie:Koperty drobiowe: Pierś umyć , osuszyć , przekroić na pół wzdłuż.Każdy kawałek
mięsa rozbić cienko za pomocą tłuczka ( używając foli spożywczej by nie podziurawić
mięsa)Warzywa umyć , osuszyć.Wszystkie pokroić w małą kostkę.Każdy kawałek
mięsa oprószyć
solą i
pieprzem , posmarować
serkiem kozim oaz ułożyć 1/2 farszu warzywnego.Złożyć kopertę lekko dociskając brzegi
mięsa.Koperty grillować na rumiano z obu stron.
Sałatka z
botwinki: Liście
botwinki umyć , osuszyć.
Cebulę pokroić w piórka ,
oliwki przekroić na pół.Wszystkie składniki sałatki wymieszać razem , skropić
oliwą z oliwek.
Sałatkę rozłożyć na talerzach , na niej ułożyć grillowaną kopertę drobiową.SmacznegoPost navigation← Wykwintna
sałatka z lekko ostrą pieczona polędwiczką wieprzową , cennymi w witaminy
zielonymi szparagami i plasterkami słodkiej
gruszki. Smakuje wybornie za równo na ciepło jak i na zimno.Aromatyczna , aksamitna zupa pietruszkowa ze słodkim akcentem
gruszki. →