Wykonanie
Drób lubimy i to bardzo, ale często eksperymentujemy go w różnej postaci, bo kotletów ciągle jeść nie można ;) I tym razem padło na Szaszłyki Drobiowe z patelni grillowej, z dużą ilością
słodkiej papryki czerwonej ;) Zapraszam...- 1 podwójna
pierś z kurczaka- patyczki do szaszłyków-
sól,
pieprz,
papryka czerwona słodka- patelnia do grillowania- odrobina
oliwy z oliwek-
pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić w średnią kostkę, włożyć do miski-
mięso posypać świeżo zmieloną
solą i
pieprzem, dodać ok 1,5 łyżeczki słodkiej
czerwonej papryki- całość dokładnie wymieszać (najlepiej odstawić na ok. 30 min. żeby się przegryzło)- na patyczki szaszłyków nabijać kawałki
mięsa- patelnię do grillowania postawić na ogniu, za pomocą pędzelka posmarować odrobiną
oliwy (dosłownie odrobiną - wówczas nic się nie przypali, a będzie się pięknie grillować)- układać szaszłyki i grillować do zrumienienia- podawać z
ziemniakami, frytkami lub ulubioną surówkąSmacznego.źródło: własne