ßßß
Składniki:
12 oliwek zielonych6 oliwek czarnych2 jajka, ugotowane na twardo1 łyżka szczypiorkumała czerwona papryka1 łyżeczka oliwy z oliwek3 łyżki majonezuszczypta soliszczypta pieprzuPrzygotowanie:Paprykę rozkroić na pół, wyjąć gniazda nasienne i włożyć pod grill na 10 minut w temperaturze 200 stopni. Można użyć opiekacza do kanapek, te wielofunkcyjne często mają funkcję małego grilla. Grillowaną paprykę gdy już jest zimna obrać ze skórki i pokroić w kostkę grubości 1/2 cm.Jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Oliwki pokroić w małe krążki.Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać szczyptę soli i pieprzu, majonez i oliwę z oliwek oraz drobno pokrojony szczypiorek. Wymieszać.Podawać na chlebie, bułkach, bagietce, pieczywie tostowym, czy jakimkolwiek innym rodzaju pieczywa. Smacznego.