ßßß
Cookit - przepis na Delikatna , pieczona ryba o smaku majonezu i kopru. Pieprz cytrynowy oraz sok z cytryny dopełniają smak.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Delikatna , pieczona ryba o smaku majonezu i kopru. Pieprz cytrynowy oraz sok z cytryny dopełniają smak.
Składniki
Sok z cytryny
Pieprz
Cytryna
Sól
Koper
Natka pietruszki
Majonez
Masło śmietankowe
Oliwa z oliwek
Wykonanie
Składniki:( na 3 porcję)3 filety z
soli
każdy po ok. 100g.
sok z cytryny
pieprz
cytrynowy
sól
świeżo mielona2 łyżki posiekanego świeżego
kopru
+3 gałązki1 łyżka posiekanej
natki pietruszki
3 łyżki
majonezu
wiórki
masła śmietankowego
oliwa z oliwek
3 arkusze foli aluminiowe
Przygotowanie:Filety jeśli mrożone rozmrozić w
mleku
.
Sole
umyć , osuszyć.Arkusze folii aluminiowej posmarować
oliwą
, na każdy położyć
rybę
. Filet skropić
sokiem z cytryny
, oprószyć
solą
,
pieprzem
oraz posypać
koprem
i
natką pietruszki
. Polać lub posmarować
majonezem
. Na wierzch ułożyć po gałązce
kopru
oraz parę wiórek
masła
, zawinąć
rybę
.Piec 25 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Rybę
podawać z młodymi
ziemniakami
w koprze lub z
ryżem
.Smacznego
Źródło:
http://www.szczyptachili.pl/delikatna-pieczona-ryba-o-smaku-majonezu-i-kopru-pieprz-cytrynowy-oraz-sok-z-cytryny-dopelniaja-smak
Przepisy powiązane
Sałatka z paluszków krabowych i ananasa
Pasta jajeczna z tuńczykiem, czyli powitajmy Limmi cytrynkę i callipo w oliwie z oliwek.
Tortilla z krabem i koprem włoskim.
pesto z prażonego słonecznika i natki pietruszki
SALSA Z PIETRUSZKI – CZOSNKOWO CYTRYNOWA
Składniki powiązane (0)