ßßß

Przygotowanie:Pieczarki obrać , po kroić w pół plasterki , podsmażyć na maśle do zmiany koloru i zmniejszenia objętości.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Każdą pierś umyć , osuszyć , zrobić kieszonki ( przecinając pierś wzdłuż nie do końca)Każdy kawałek mięsa nafaszerować serem i pieczarkami.Ciasto francuskie rozwałkować cienko , kłaść na nim piersi , każdą oprószyć solą i pieprzemPo bokach wyciąć paseczki, zawijać je na pierś na przemian.Blaszkę wysmarować masłem , położyć gotowe piersi.Jajko rozbełtać z ketchupem , słodką papryką i chili.Smarować pędzelkiem każdy kawałek mięsa po wierzchu.Piec piersi ok 30 min w 180 st.SmacznegoPost navigation← Prosta w przygotowaniu i smaczna przekąska do podanie na zimno , idealnie smakuję w połączeniu z sosem czosnkowym.Zawszę wydawało mi się że truskawki je się na słodko. Połączenie ich z rybą lub innym mięsem było dla mnie abstrakcją.Jednak teraz gdy truskawki są tak piękne i smaczne a w lodówce miałam delikatne polędwiczki z dorsza postanowiłam wcielić swój pomysł w życie. Efekt mnie zszokował, te niekonwencjonalne połącznie podbiło moje kubki smakowe , trawa cytrynowa idealnie podkreśla smak dania. →