Wykonanie
15 lipca 2014Na ok. 16 placuszkówSkładniki:1 podwójna
pierś z kurczaka10
pieczarek200 g
sera żółtegoCiasto:250g.
jogurtu naturalnego2
jajkamąka-tyle by ciasto miało dość gęstą konsystencje1 łyżeczka:
soli ,
pieprzu ,
chiliolej do smażenia
Przygotowanie:Pierś umyć , osuszyć , oczyścić z błonek , pokroić w kostkę.
Pieczarki obrać , pokroić w pół plasterki ,
cebulę w kostkę , do składników dodać
przyprawę do kurczaka , wymieszać razem.Składniki na ciasto połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera.Do gotowego ciasta dodać pokrojone składniki , dokładnie wymieszać.Na patelni rozgrzać
olej , kłaść łyżką porcję ciasta , smażyć placuszki na rumiano z obu stron.Usmażone placki osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.Podawać z ulubionymi dodatkami , smacznegoPost navigation← Przepis na marynowane
ogórki własnego autorstwa. Dla wielbicieli wyszukanych , oryginalnych smaków oraz miłośników
sosu barbecue.Smaczna propozycja na
mięso do drugiego dania :) →