ßßß
(4-5 porcje)Składniki:2 duże jajka1 ¾ szklanki mleka¼ szklanki oleju1 łyżka miodu½ łyżeczki mielonego cynamonu¼ łyżeczki sody oczyszczonej1 ½ szklanki mąki pełnoziarnistej2 łyżeczki proszku do pieczenia⅛ łyżeczki solidżem i owoce do podaniaPrzygotowanie:Włącz i rozgrzej gofrownicę.W dużej misce wymieszaj dokładnie trzepaczką jaja, mleko, olej, miód, cynamon i sodę.Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i sól i ponownie dokładnie wymieszaj trzepaczką do otrzymania jednolitego ciasta.Wylej po porcji ciasta na rozgrzaną gofrownicę i smaż do zarumienienia.W trakcie pieczenia kolejnych porcji przechowuj gofry w cieple i podawaj z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku jest to dżem z owocami;)Smacznego!English version
Whole-wheat waffles(4-5 servings)Ingredients:2 large eggs1 ¾ cups milk¼ cup oil1 tablespoon honey½ teaspoon ground cinnamon¼ teaspoon baking soda1 ½ cups whole-wheat flour2 teaspoons baking powder⅛ teaspoon saltjam and berries for servingPreparation:Preheat your waffle iron.In a large mixing bowl whisk together the eggs, milk, oil, honey, cinnamon, and baking soda until well combined.Add in the flour, baking powder, and salt and whisk together just until smooth.When the waffle iron is hot, ladle some batter onto the center of the iron. Cook until browned.Keep waffles warm until you finish cooking all of them. Top with jam and berries.Enjoy!
Share the post "Przepyszne gofry pełnoziarniste / Whole-wheat waffles"


