Wykonanie
Share the post "Przepyszne gofry pełnoziarniste / Whole-wheat waffles"Dziś przedstawiam przepis na bezgrzeszne i bardzo sycące gofry pełnoziarniste. Zamiast zwykłej
mąki dodajemy tą pełnowartościową, która na długo zapewni na poczucie sytości, a zamiast
cukru miód – samo zdrowie! Gofry są niezwykle łatwe w przygotowaniu, a co najważniejsze – przepyszne! Robię zawsze podwójną porcję i odgrzewam w piekarniku następnego dnia na śniadanie. Podaję je zazwyczaj z
dżemem i
owocami, polecam!Scroll down for recipe in English

(4-5 porcje)Składniki:2 duże
jajka1 ¾ szklanki
mleka¼ szklanki
oleju1 łyżka
miodu½ łyżeczki mielonego
cynamonu¼ łyżeczki
sody oczyszczonej1 ½ szklanki
mąki pełnoziarnistej2 łyżeczki
proszku do pieczenia⅛ łyżeczki
solidżem i
owoce do podaniaPrzygotowanie:Włącz i rozgrzej gofrownicę.W dużej misce wymieszaj dokładnie trzepaczką
jaja,
mleko,
olej,
miód,
cynamon i
sodę.Dodaj
mąkę,
proszek do pieczenia i
sól i ponownie dokładnie wymieszaj trzepaczką do otrzymania jednolitego ciasta.Wylej po porcji ciasta na rozgrzaną gofrownicę i smaż do zarumienienia.W trakcie pieczenia kolejnych porcji przechowuj gofry w cieple i podawaj z ulubionymi dodatkami. W moim przypadku jest to
dżem z
owocami;)Smacznego!English version

Whole-wheat waffles(4-5 servings)Ingredients:2 large eggs1 ¾ cups milk¼ cup oil1 tablespoon honey½ teaspoon ground cinnamon¼ teaspoon baking
soda1 ½ cups whole-wheat
flour2 teaspoons baking powder⅛ teaspoon saltjam and berries for servingPreparation:Preheat your
waffle iron.In a large mixing bowl
whisk together the eggs, milk, oil, honey, cinnamon, and baking
soda until well combined.Add in the
flour, baking powder, and salt and
whisk together just until smooth.When the
waffle iron is hot, ladle some batter onto the center of the iron. Cook until browned.Keep waffles warm until you finish cooking all of them. Top with jam and berries.Enjoy!

Share the post "Przepyszne gofry pełnoziarniste / Whole-wheat waffles"



