ßßß
Składnikimakaron muszelki, 250 gfilet z kurczaka, 300 gsól, pieprz, papryka słodka i ostraoliwa do smażeniajajka, 4 dużepapryka czerwona, 1 średniaananas, 250 gkukurydza, 170 gnatka pietruszki, 1 pęczekmajonez, 300-350 mlSposób przygotowaniaMakaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przelać zimną wodą.Filet umyć, osuszyć i usunąć białe błonki. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Rozgrzać oliwę na patelni grillowej. Smażyć kurczaka z obu stron na złoty kolor. Kiedy wystygnie pokroić w kostkę.Jajka ugotować na twardo. Oskubać, a następnie drobno pokroić. Z papryki usunąć gniazdo i białe błonki. Pokroić w kosteczkę. Ananasy odcedzić z zalewy. Pokroić w paseczki. Kukurydzę wrzucić na sitko i przelać zimną wodą. Natkę posiekać.Wszystkie składniki umieścić w misce. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę, aby się przegryzło.