ßßß
SKŁADNIKI:dynia piżmowa 1/2 sztbakłażan 1 sztfasolka szparagowa 200 gbób 200 gmarchewka 1 sztsól morskapieprz czarnymajeranekczosnek granulowany 1/2 łyżeczkioliwa z oliwekPRZYGOTOWANIE:Dynię obrać, przekroić na pół, oczyścić z pestek i pokroić w większą kostkę.Marchewkę obrać i pokroić. Przełożyć na blaszkę( wraz z pestkami dyni) , posypać solą morską, świeżo mielonym pieprzem, polać odrobiną oliwy z oliwek.Wstawić do piekarnika i piec do miękkości dyni. W tym czasie bakłażana pokroić w plastry, posypać solą i odstawić aby puścił soki. Później opłukać , osuszyć. pokroić w kostkę i przełożyć na blaszkę.Fasolkę pokroić , lekko obgotować.Przełożyć do bakłażana, posypać solą, pieprzem, czosnkiem suszonym, majerankiem. przemieszać i piec do miękkości.Obgotować go al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i dodać do upieczonych warzyw. Wszystkie dokładnie wymieszać, można ewentualnie doprawić lub dodać odrobinę oliwy z oliwek.