ßßß
Składniki:4 porcje500 g makaronu spaghetti20 g orzeszków ziemnych (niesolonych)20 g migdałów25 g orzechów włoskich10 g ziaren słonecznika15 g orzechów pekan1 łyżka orzeszków piniowych2 garści bazylii150 g twarożku koziego kanapkowego50 g startego parmezanu½ szklanki oliwy z oliweksólpieprzWykonanie:Na suchej patelni podprażamy orzeszki, słonecznik i migdały. Cały czas mieszamy, aby się nie przypaliły. Powinny się lekko przyrumienić.W pojemniku blendera umieszczamy bazylię, twarożek kozi, parmezan, oliwę oraz orzeszki, słonecznik i migdały. Wszystkie składniki dokładnie mielimy. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem.Makaron gotujemy al dente. Odsączamy i mieszamy z przygotowanym kremem orzechowo-bazyliowym z kozim twarożkiem. Podajemy od razu.Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ