ßßß
Składniki:150 g świeżego szpinaku baby500 g bobu200 g fety250 g malin3-4 łyżki orzeszków pinii1 awokadoDressing:łyżka soku z cytryny3 łyżki oliwy z oliwek1 ząbek czosnkuszczypta bazyliisólpieprzWykonanie:Pinie prażymy chwilę na suchej patelni. Do wrzącej, osolonej wody wrzucamy bób i gotujemy 8 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i obieramy z łupin. Ser feta kroimy w kostkę. Szpinak myjemy, maliny przepłukujemy wodą.Awokado obieramy, kroimy w plasterki, przekładamy do miseczki, skrapiamy odrobiną soku z cytryny, delikatnie solimy i pieprzymy. Odstawiamy na 5 minut.Dressing: czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny. Dodajemy bazylię oraz solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy.Do miski przekładamy szpinak, bób, awokado i fetę. Polewamy dressingiem. Na koniec dodajemy maliny i orzeszki piniowe.Smacznego!