ßßß Cookit - przepis na Pasta z awokado – „Cobytudziś”

Pasta z awokado – „Cobytudziś”

nazwa

Wykonanie

Siadłam sobie dziś w kuchni i tak się zastanawiałam: „co by tu dziś” przygotować smacznego i zdrowego na śniadanko… i żeby było proste i żeby było szybkie i żeby potem nie trzeba było zmywać tony naczyń i żeby było oryginalne… bo nie lubię w kuchni nudy i powtarzalności.
I tak powstała pasta „Cobytudziś” – polecam, spełniła wszystkie moje „i żeby”.:)
Składnik na pastę „Cobytudziś”:
awokado dojrzałe – 1 szt,
ser mozzarella – 220 g,
bazylia świeża lub mrożona – 3 łyżki,
czosnek – 1 ząbek,
oliwa z oliwek – 2 łyżki,
sok z cytryny – 1 łyżeczka,
sól do smaku,
pieprz do smaku.
Przygotowanie:
Obrać awokado pokroić i umieścić w rozdrabniaczu. Skropić sokiem z cytryny i dodać posiekaną bazylię (ja korzystałam z bazylii mrożonej), zmiksować. Dodać pokrojony ser, obrany i zmiażdżony czosnek a potem zmiksować ponownie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Idealna pasta na śniadanie do ciemnego pieczywa – polecam.
Źródło:http://galantyna.pl/2014/11/pasta-z-awokado-cobytudzis