Wykonanie
Koreczki z
pomidorków koktajlowych i
mozzarelli doskonale nadają się jako przekąska oraz lekka, dietetyczna kolacja.
Oliwa z
czosnkiem i cząstkami
pieprzu kolorowego nada tym koreczkom lekko
czosnkowy smak.Składniki:pół opakowania
sera mozzarelli,gałązka
bazylii,
oliwa z
pieprzem i
czosnkiem,
sól,
bagietkaPrzygotowanie:
Pomidorki koktajlowe należy umyć i przekroić na pół, natomiast
mozzarellę kroimy w kostkę. Na wykałaczkę nabijamy
bazylię, a następnie jedną połówkę
pomidorka, kostkę
mozzarelli i przykrywamy drugą połówką
pomidorka . Identycznie postępujemy z pozostałymi
pomidorkami i
mozzarellą. Koreczki układamy na talerzu i polewamy
oliwą z oliwek, doprawiamy
solą i
pieprzem ziołowym.
Bagietkę lub
bułkę należy przekroić według uznania, podpiec w nagrzanym piekarniku do chrupkości
pieczywa, posmarować
masłem czosnkowym.