ßßß
Składniki: na dwie kokilki do zapiekania średnicy około 10 cmDip:140 g szpinaku (mrożonego)200 g karczochów (ze słoika)60 g naturalnego kremowego serka, w temperaturze pokojowej60 ml kwaśnej śmietany30 g majonezu1 ząbek czosnku30 g sera typu parmezan30 g mozzarelli„Zawijasy” z ciasta francuskiego:opakowanie ciasta francuskiego lightsóloreganoWykonanie:Dip: Szpinak rozmrażamy i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody. Karczochy kroimy na większe cząstki. Czosnek drobno siekamy. Wszystkie składniki dipu mieszamy ze sobą. Przekładamy do kokilek i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 175°C około 20-30 minut. W tym czasie ser powinien się dokładnie rozpuścić i przyrumienić.Zawijasy: Ciasto francuskie rozwijamy. Tniemy w szerz paseczki o szerokości około 1 cm. Na koniec posypujemy solą, oregano i skręcamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C około 10-15 minut.Smacznego!
Przepis na dip pochodzi ze strony www.closetcooking.com .Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ