ßßß
Składniki3-4 duże ziemniaki1 duża marchewka1 pietruszka1/2 selera (korzeń)1 duża cebula3-4 ząbki czosnku2 liście laurowe3-4 ziarenka ziela angielskiegosól, pieprz, maggi w płynie do smakunatka pietruszki10 -15 dkg wędzonego boczku2 łyżki mąkiSposób przygotowaniaWarzywa obrać, dokładnie wymyć. Ziemniaki, cebulę, seler pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę w talarki, dodać ziele i liść laurowy. Zalać wodą (około 2 litry).Boczek pokroić w kostkę, usmażyć, boczek dodać do warzyw, do wytopionego tłuszczu dodać mąkę, zrumienić.Zasmażkę dodać do zupy, wszystko razem gotować do miękkości, pod koniec gotowania dodać pokrojony czosnek, dosmaczyć.Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki.RadyZasmażkę zamiast na boczku możemy zrobić na maśle.Zupę zaczynamy gotować po dodaniu zasmażki, nie wcześniej.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab