Wykonanie
Jestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia róznego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z
wiórków kokosowych ,
maku , murzynka i masy budyniowej.Do przygotowania ciasta należy przygotowac:

5
jajek1 szkl.
mąki1 szkl.
cukru1/4 szkl.
oleju1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
kakao1/2 szkl.
maku1/2 szkl.
wiórków kokosowych
Masa budyniowa:1/2 l
mleka2 budynie
smietankowe lub
waniliowe1
masło1/2 szkl.
cukru pudruCiasto:
Białka ubij na sztywno z
cukrem. Mieszając , dodawaj po jednym
żółtku, łyżce
mąki z
proszkiem do pieczenia i
oleju. Wymieszaj.Ciasto podziel na 3 części. Do pierwszej dodaj
kakao, do drugiej
mak, a do trzeciej
wiórki kokosowe. Każdą z nich oddzielnie wymieszaj. Wylewaj ciasto na blachę w kolejności: masa z
kakao. masa z
makiem, masa z wiórkami. Upiecz w temp. 180 C ok. 45 min. i ostudż.

Masa:Przygotuj
budyń z
mlekiem wg przepisu na opakowaniu. Gdy wystygnie , zmiksuj go z
masłem i
cukrem pudrem.Przetnij ciasto wzdłuż na pół , nasącz dowolnym
alkoholem ( np.
rumem), posmaruj połową masy , przykryj drugim krążkiem i znów nasącz.Wierzch posmruj resztą masy . Udekoruj
polewą czekoladową i pokruszonymi
orzechami.

Smacznego :)