ßßß Cookit - przepis na Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

nazwa

Wykonanie

Wyśmienity dodatek do schabowego lub golonki. Świetna też do żeberek. Intensywny kwaśny smak w sam raz na niepogodę.
Kapusta zasmażana
Składniki
kapusta kiszona (zrobiona od zera przez Mamę :) ale to inna historia)
1 marchewka
pietruszka
cebulka
sól
pieprz
majeranek
listek laurowy
ziele angielskie
Sposób przygotowania
Krok 1
Podsmażyć kapustę na oliwie. Zetrzeć marchewkę i dodać do kapusty. Posiekać cebulkę. Przyprawić. Podlać wodą i dusić około godziny, aż kapusta będzie miękka.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 6.6/ 10 (8 votes cast)
Kapusta zasmażana, 6.66.6 out of 10 based on 8 ratings
Podobne wpisy
Bigos z młodej kapusty
Bigos
Surówka z czerwonej kapusty
Pierogi z kapustą, grzybami, orzechami i żurawiną
Zapiekanka ziemniaczana z kapustą i kiełbaską
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/01/2768/kapusta-zasmazana