Wykonanie
Przepis na naleśniki - tym razem wytrawne. W środku znajdziecie pyszny, przyjemny farsz. Całość smakuje pysznie z dodatkiem
sosu czosnkowego na
jogurcie naturalnym.Zapraszam!

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie pokazując, ile smakowitości można z nią wyczarować!Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.Składniki:Naleśniki:2
jajka2 łyżki
mąki kukurydziane2 łyżki
mąki pszennejpół łyżeczki
soliszczypta
pieprzutrochę
mleka i
wody - tyle aby ciasto było rzadkie i lało się
prażona cebulkaolejFarsz:Smalczyk roślinny Smakowita Pajdakostka
twarogucebulapół dużej
paprykikawałek
boczku - ok 60g
sólpieprzSos czosnkowy:kubeczek
jogurtu naturalnego3 ząbki
czosnkusólpieprz3 łyżki
szczypiorku
Naleśniki - wszystkie składniki mieszam ze sobą za pomocą miksera. Na sam koniec wsypuję 3-4 duże łyżki
prażonej cebulki i czekam kilka chwil aż zmięknie. Smażę na rozgrzanym
oleju na rumiano z obu stron.Farsz: Na patelni rozpuszczam ok 2 łyżki Smakowitej Pajdy.
Boczek,
cebulę i
paprykę kroję w niewielką kosteczkę. Zaczynając od
boczku zaczynam smażyć. Następnie po kilku minutach dodaję
cebulę i
paprykę. Gdy składniki się podsmażą przestaję smażyć i zdejmuję patelnię z ognia. Dodaję
twaróg. Całość mieszam, lekko
solę i
pieprzę do smaku.Na usmażone naleśniki nakładam sporą porcję farszu. Zawijam mocno i lekko dociskam. Kroję na 4-5 części i nadziewam na długi drewniany patyczek do szaszłyków. Z podanych składników wyszły mi 3 nadziane naleśniki.Całość podaję z
sosem czosnkowym i
szczypiorkiem.