ßßß
Składniki:800 g tłustego twarogu (zmielonego trzykrotnie - ja to robię blenderem :D)kostka masła200 g miodu3 żółtkalaska wanilii250 ml kremówkiskórka starta z 1 cytrynyskórka pomarańczowakruszone orzechy, migdały, pokrojone w kostkę morele, rodzynki - wedle uznania, około szklankiW rondelku podgrzewamy i ucieramy żółtka z miodem i śmietaną mieszając cały czas przez około 20 minut, do czasu aż masa zgęstnieje.Zdejmujemy rondelek z ognia, dodajemy ziarenka z 1 laski wanilii, pokrojone w kostkę masło i mieszamy. Jak masło się rozpuści, dodajemy zmielony twaróg, jak masa zrobi się gładka, to dodajemy startą skórkę z cytryny, skórkę pomarańczową i bakalie.Naczynie, w którym będzie miała być pascha wykłada się czystą ściereczką i przelewa na nią masę, po czym wstawia się na parę godzin/całą noc do lodówki.Rano wyjmujemy, przekładamy na paterę... i już :)Smacznego :)

