ßßß

Składniki:3 dojrzałe awokado (po 180 g każde)1/2 ogórka szklarniowego1-2 małe dymki (cienkie ze szczypiorkiem)2 ząbki czosnkusok z 1/2 cytryny300 ml jogurtu naturalnego1/2 łyżki syropu z agawy lub mioduchilli w proszkusól do smakudo dekoracji przed podaniem : kilka pomidorków koktajlowych, kawałek ogórkaPrzygotowanie:Obrane awokado, dymki, czosnek i obranego ze skórki i nasion ogórka zmiksować na gładką masę.Dodać jogurt naturalny, sok z cytryny, sok z agawy i doprawić solą.Wstawić chłodnik do lodówki do schłodzenia.Przed podaniem posypać chłodnik chilli i udekorować cząstkami ogórka i pomidorkami.SmacznegoJeśli lubisz zmiksowane zupy-krem z warzyw, zobacz również:krem z białych warzywdietetyczna zupa z dyni i imbirukrem z pieczonego czosnkuzupa brokułowo-serowazupa chrzanowa z jajkiemkrem z pieczonych burakówzupa pomidorowaPrzepis dodany do akcji kulinarnych:
/>