Wykonanie


Mój Tata już dawno dawał delikatnie do zrozumienia, że zjadłby wytrawne muffiny, które kiedyś zrobiła mu Mama. Wiedząc, że Mama po pierwsze nie ma czasu na bzdury, a po drugie jak już ma czas, to woli go spędzić z książką niż z piekarnikiem - postanowiłam ją wyręczyć, licząc, że różnica w smaku pomiędzy jej muffinami a moimi nie przyczyni się do traumy gastronomicznej mojego Taty:pSkładniki:2 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 płaska łyżka
cukru1 płaska łyżeczka
soli1 płaska łyżeczka
pieprzu1 płaska łyżeczka mielonego
czosnku2/3 szklanki
mleka1/2 szklanki
oleju (u mnie był to
olej z
suszonych pomidorów z
kaparami)
jajkodwie laski
wędzonej kiełbasypół kostki
żółtego sera3 łyżki
kukurydzy z puszki


Przygotowanie:
Kiełbasę i
ser kroimy jak wyżej. Podobnie jak
suszone pomidory - wystarczy około 10 sztuk.

Suche i mokre składniki mieszamy w oddzielnych miskach, po czym delikatnie łączymy.

Jeśli masa wychodzi bardzo gęsta (bardzo, bardzo!), dolewamy troszkę więcej
mleka.Foremki wypełniamy do połowy, ładujemy w środek
żółty ser i dopełniamy resztą masy.Pieczemy w 190 stopniach C przez 20 minut.

*Życzę spokoju na całą sobotę i przypominam, że dziś i jutro pojawią się tu jeszcze dwa proste przepisy na całkiem smaczne rzeczy!^^Dzień dobry!