Wykonanie
Cześć =) Zdrowy i kolorowy burger z Kasztanowej Kuchni, to przykład, jak domowym sposobem można zrobić smaczniejszą i całkiem zdrową wersję czegoś, co na codzień kojarzy się z diabolicznie szkodliwym, naładowanym konserwantami i
cukrem, fast-foodem. Prosta kanapka z warzywami i
wołowiną przygotowana w domu z dobrej jakości naturalnych składników jest wręcz bardzo zdrowa i korzystna dla organizmu, a jakże i pyszna =)Głównym składnikiem jest oczywiście świeżo zmielona chuda
wołowina, którą można lekko przyprawić
solą,
pieprzem i
czosnkiem, lub ulubionymi
ziołami. Następnym elementem jest dobre
pieczywo, zamiast watowej, słodkiej
bułki, jaką z reguły używa się do kupnych hamburgerów. Następnie ulubiony
ser, może być żółty, może być pleśniowy. No i dowolne warzywa, kolorowe witaminy =)W widocznej na zdjęciu kanapce zostało wykorzystane
pieczywo pełnoziarniste ze
słonecznikiem,
ser Havarti z
koperkiem, wołowy burger (ok. 15-20 dag
mięsa na porcję) posmarowany po usmażeniu
musztardą,
avocado,
pomidor i
kiełki lucerny. A w roli frytek - żółta
fasolka =)


Smacznego =)Agnieszka