ßßß Cookit - przepis na Sałata z kindziukiem, awokado i rukolą

Sałata z kindziukiem, awokado i rukolą

nazwa

Wykonanie

Ostatnio dostałam do wypróbowania olej ze słonecznika tłoczony na zimno od firmy Zielony Nurt. Jego smak bardzo mi podpasował, dlatego długo nie czekał na swoją próbę. Akurat planowałam przygotować sałatę, a oleje tłoczone na zimno doskonale się do tego nadają. Użyłam do niej kindziuka. W nietypowej formie bo podsmażyłam kilka plasterków. Jajko na twardo sprawia, że sałatka jest sycąca, awokado nadaje niecodziennego smaku, a nasiona słonecznika pasują do oleju :) A gdybyś chciał/a taki olej zakupić to można to zrobić tutaj i to ze zniżką :) Bo mam dla Was kod zniżkowy o wartości 5 zł, który aktywował się będzie po wpisaniu kodu: BL100148. Miłego sałatkowania! :)
Składniki:
2 porcje
120 g rukoli
150 g pomidorków cherry ( ok. 14 sztuk)
1 awokado
8 plasterków kindziuka (podsmażony na patelni)
3 łyżki słonecznika
3 jajka ugotowane na twardo
łyżeczka posiekanego koperku
łyżka oliwy ze słonecznika
Wykonanie:
Rukolę myjemy i osuszamy. Awokado wydrążamy i kroimy w plasterki. Kindziuk podsmażamy na suchej patelni, a następnie kroimy w paski. Słonecznik podprażamy na patelni, cały czas mieszając, aby się nie przypalił. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki.
Rukolę rozdzielamy pomiędzy dwa głębokie talerze. Dodajemy wszystkie przygotowane składniki.
Na koniec sałatę skrapiamy oliwą i posypujemy koperkiem.
Smacznego!
Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ
Źródło:http://panismaczna.com/salata-z-kindziukiem-awokado-i-rukola