Wykonanie
Ostatnio dostałam do wypróbowania
olej ze
słonecznika tłoczony na zimno od firmy Zielony Nurt. Jego smak bardzo mi podpasował, dlatego długo nie czekał na swoją próbę. Akurat planowałam przygotować
sałatę, a
oleje tłoczone na zimno doskonale się do tego nadają. Użyłam do niej kindziuka. W nietypowej formie bo podsmażyłam kilka plasterków.
Jajko na twardo sprawia, że
sałatka jest sycąca,
awokado nadaje niecodziennego smaku, a
nasiona słonecznika pasują do
oleju :) A gdybyś chciał/a taki
olej zakupić to można to zrobić tutaj i to ze zniżką :) Bo mam dla Was kod zniżkowy o wartości 5 zł, który aktywował się będzie po wpisaniu kodu: BL100148. Miłego sałatkowania! :)

Składniki:2 porcje120 g
rukoli150 g
pomidorków cherry ( ok. 14 sztuk)1
awokado8 plasterków kindziuka (podsmażony na patelni)3 łyżki
słonecznika3
jajka ugotowane na twardołyżeczka posiekanego
koperkułyżka
oliwy ze
słonecznikaWykonanie:
Rukolę myjemy i osuszamy.
Awokado wydrążamy i kroimy w plasterki. Kindziuk podsmażamy na suchej patelni, a następnie kroimy w paski.
Słonecznik podprażamy na patelni, cały czas mieszając, aby się nie przypalił.
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w ćwiartki.
Rukolę rozdzielamy pomiędzy dwa głębokie talerze. Dodajemy wszystkie przygotowane składniki.Na koniec
sałatę skrapiamy
oliwą i posypujemy
koperkiem.Smacznego!




Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za
serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość
lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ