ßßß


SKŁADNIKI1 udziec z indyka1 łyżeczka curry2 jabłka1 łyżka ziół do drobiu1 liść laurowy2-3 ziela angielskiepół łyżeczki soli ziołowejodrobina pieprzu1 łyżka mąki1 łyżka oleju1 szklanka wodyWYKONANIEUdziec płuczemy, jeśli jest z kością to ją wycinamy. Mięso kroimy na większe kawałki, przyprawiamy wszystkimi przyprawami oprócz curry.
Zostawiamy w lodówce na ok. 2 godziny.Na patelni rozgrzewamy olej. Kawałki mięsa oprószamy mąką i mieszamy.Lekko obsmażamy z obu stron.
Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Nakrywamy i smażymy na małym ogniu ok. 1 godz.Do miękkiego już mięsa dodajemy przyprawę curry. Jeśli woda się wygotowała podlewamy jeszcze szklankę wody- mieszamy.Jabłka ubieramy, kroimy w ósemki i dodajemy do mięsa.
Nakrywamy i jeszcze dusimy ok. 10 min. Jabłka powinny być miękkie, ale nie dopuszczamy, by się rozpadły. Podajemy z ryżem , ziemniakami lub kaszą.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.