ßßß

Składniki:ok 1/2 kg maślaków1 cebula1 łyżka oleju1 listek laurowy3 ziela angielskiesól, pieprzwoda2 łyżki śmietany 18% + 2 łyżki mąki + odrobina zimnej wodySposób przygotowania:1. Grzyby oczyścić i obrać ze śliskiej skórki. Pokroić w plasterki lub kostkę.2. Cebulę obrać, drobno posiekać.3. W rondelku rozgrzać łyżkę oleju, zeszklić na nim cebulę. Potem dodać grzyby i dusić razem ok 10-15 minut.4. Grzyby podlać wodą na tyle, aby zakryła grzyby. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, dodać odrobinę soli. Dusić ok 10-15 minut.5. Na koniec wlać mąkę ze śmietaną i zimną wodą, gotować do zagęszczenia się sosu. Doprawić pieprzem i solą. Można też dodać siekaną natkę selera.Polecam! Smacznego :)