ßßß
1 kg karkówkikilka ogórków kiszonych lub konserwowychduża cebulasól, pieprz ziołowy i naturalnymusztardaolej do smażeniawoda + liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, słodka paprykamąką do zagęszczenia sosuKarkówkę pokroić na kotlety, które mocno rozbić tłuczkiem.Mięso posypać z każdej strony solą i pieprzem.Rozsmarować na każdym kawałku musztardę.Ogórki pokroić w słupki, a cebulę w piórka.Na kotletach układać w poprzek po kawałku ogórka i cebuli, a następnie zwijać, jak zwykłe zrazy.Można wspomóc się wykałaczkami, aby całość dobrze się trzymała.W większym rondlu rozgrzać olej i podsmażyć zrazy, a następnie zalać mięso wodą (ja często dosypuję też przyprawy).Dusić przez godzinę aż mięso będzie miękkie.Sos można zagęścić mąką.
