ßßß Cookit - przepis na Wegańsko - bezglutenowy zakątek: 223. Piiieerwszy !!!

Wegańsko - bezglutenowy zakątek: 223. Piiieerwszy !!!

nazwa

Wykonanie

Tak tak wczoraj pierwszy raz ( WRESZCIE) od miesiąca pobiegałam sobie po parku.
Bez żadnego bólu, bez małej przerwy by pomasować łydki.
Po prostu biegłam przed siebie w ciepłym majowym deszczu, zapomniałam o szarej rzeczywistości, o problemach, uświadomiłam sobie że najważniejsza jestem ja nie jakieś bzdury , które od paru dni zalegały w mojej głowie, ludzie którzy mnie bezczelnie oczerniały
No i doszłam do wniosku , że na razie nie odchodzę .
Dalej będę wam pokazywać moje bezglutenowe śniadania w zniecierpliwieniu odliczam dni do wizyty u gastrologa i wreszcie się dowiem czy na pewno mam uczuleniu na gluten.
Choć wynik będzie zupełnie inny ja i tak pozostanę przy bezglutenowych produktach, bo już się do nich przyzwyczaiłam i czuję się po nich dobrze
A dziś na śniadanie zrobiłam trio owoców - banan, truskawki i czereśnie w kokosowo - waniliowym cieście.
Ciasto zawiera wszystkie moje ulubione dodatki - mleczko kokosowe, mąką kokosowa, ziarenka wanilii i moje nowe odkrycie - budyń ekologiczny bezglutenowy i wegański o smaku waniliowym
Rozpłynęłam się...
Dziś też po raz drugi dołączam do akcji Natalii i robię do mojego śniadania smoothie
Te dzisiejsze zawiera kwaśny rabarbar przełamany słodyczą malin , aromatem tahini oraz z dodatkiem serka wiejskiego , by był bardziej odżywczy
Banan , truskawki i czereśnie w kokosowo - waniliowym cieście . Smoothie - rabarbar, maliny , tahini serek wiejski
Przepis:
- banan
- 1/2 szkl czereśni
- garść truskawek
- 1/ 2 szkl mleka kokosowego
- jajko
- 3 łyżki mąki jaglanej
- łyżka mąki kokosowej
- 1/ 2 łyżeczki proszku do pieczenia ( u mnie bezglutenowy)
- łyżka budyniu waniliowego( u mnie bezglutenowy - wegański)
- ziarenka z 1/ 2 laski wanilii
Przygotowujemy ciasto: wymieszać ze sobą mąki , mleczko kokosowe, jajko, budyń , wanilię i proszek do pieczenia do powstania zwartej konsystencji. Dodać do ciasta drobno pokrojone owoce.
Wszystko ze sobą wymieszać i piec placki na dobrze rozgrzanej i natłuszczonej olejem kokosowym .
Smacznego :*
Przepis na smoothie:
: 1/ 2 szkl malin ( u mnie mrożone)
- serek wiejski ( u mnie 150 g)
- łyżka tahini
- mus z 1 laski rabarbaru
Wszystkie składniki potraktować blenderem . Smacznego :*
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2014/05/223-piiieerwszy.html