Wykonanie
Tak tak wczoraj pierwszy raz ( WRESZCIE) od miesiąca pobiegałam sobie po parku.Bez żadnego
bólu, bez małej przerwy by pomasować łydki.Po prostu biegłam przed siebie w ciepłym majowym deszczu, zapomniałam o szarej rzeczywistości, o problemach, uświadomiłam sobie że najważniejsza jestem ja nie jakieś bzdury , które od paru dni zalegały w mojej głowie, ludzie którzy mnie bezczelnie oczerniałyNo i
doszłam do wniosku , że na razie nie odchodzę .Dalej
będę wam pokazywać moje bezglutenowe śniadania w zniecierpliwieniu odliczam dni do wizyty u gastrologa i wreszcie się dowiem czy na pewno mam uczuleniu na gluten.Choć wynik będzie zupełnie inny ja i tak pozostanę przy bezglutenowych produktach, bo już się do nich przyzwyczaiłam i czuję się po nich dobrzeA dziś na śniadanie zrobiłam
trio owoców -
banan,
truskawki i
czereśnie w
kokosowo -
waniliowym cieście.Ciasto zawiera wszystkie moje ulubione dodatki -
mleczko kokosowe,
mąką kokosowa, ziarenka
wanilii i moje nowe odkrycie -
budyń ekologiczny bezglutenowy i wegański o smaku
waniliowymRozpłynęłam się...Dziś też po raz drugi dołączam do akcji Natalii i robię do mojego śniadania smoothieTe dzisiejsze zawiera kwaśny
rabarbar przełamany
słodyczą malin , aromatem tahini oraz z dodatkiem
serka wiejskiego , by był bardziej odżywczy


Banan ,
truskawki i
czereśnie w
kokosowo -
waniliowym cieście . Smoothie -
rabarbar,
maliny , tahini
serek wiejskiPrzepis:-
banan- 1/2 szkl
czereśni- garść
truskawek- 1/ 2 szkl
mleka kokosowego-
jajko- 3 łyżki
mąki jaglanej- łyżka
mąki kokosowej- 1/ 2 łyżeczki
proszku do pieczenia ( u mnie bezglutenowy)- łyżka budyniu
waniliowego( u mnie bezglutenowy - wegański)- ziarenka z 1/ 2
laski waniliiPrzygotowujemy ciasto: wymieszać ze sobą
mąki ,
mleczko kokosowe,
jajko,
budyń ,
wanilię i
proszek do pieczenia do powstania zwartej konsystencji. Dodać do ciasta drobno pokrojone
owoce.Wszystko ze sobą wymieszać i piec placki na dobrze rozgrzanej i natłuszczonej
olejem kokosowym .Smacznego :*

Przepis na smoothie:: 1/ 2 szkl
malin ( u mnie mrożone)-
serek wiejski ( u mnie 150 g)- łyżka tahini- mus z 1 laski
rabarbaruWszystkie składniki potraktować blenderem . Smacznego :*