Wykonanie
Ponownie na
kokosową nutę, tym razem w nieco innej wariacji. Kiedy zobaczyłam u Oli Sz tego pysznego
banana w cieście od razu wiedziałam, że za niedługo i ja go wypróbuję. W takim razie
czemu by nie dziś :) U mnie oczywiście wersja owsiana wraz z dodatkiem ulubionych
nerkowców . Poza tym pierwszy raz spróbowałam
jagody goji, które nawet bardzo mi posmakowały. Myślę, że to śniadanie konieczne do wypróbowania przez każdego wielbiciela połączenia
bananów i
kokosa!
banan w
kokosowym owsianym cieście podany z
nerkowcami i
jagodami goji
banana fried in coconut oat batter served with cashew nuts and goji berries
źródło przepisu u nioolek :)Składniki:- 4 łyżki
mąki owsianej- ok. 1/4 szklanki
mleczka kokosowego- jeden duży
banan lub 1,5 małego-
jajko- łyżka wiórek
kokosowychMąkę,
jajko, mleczko i wiórki dokładnie ze sobą wymieszać na gęstą masę. Następnie pokroiłam
banana w kostkę, ale tu już jest wasza dowolność. Smażyłam na lekko wysmarowanej tłuszczem patelni z obu stron. Smacznego!
Tak sobie myślę... przecież to już listopad . To ten miesiąc, ten mój ulubiony miesiąc. Coraz bliżej zimy, coraz zimniej na dworze, ale coraz cieplej w
sercu, a w moim życiu, jak nigdy, jest zdecydowanie pozytywniej.źródło