ßßß
Składniki na tort:4 duże jaja250 g mąki tortowej200 g cukrułyżeczka proszku do pieczenia80 g kakao100 g startej gorzkiej czekolady100 g wiórek kokosowychczerwony barwnikmalibu do nasączeniaSkładniki na krem:500 ml mleka250 ml mleczka kokosowego9 łyżek cukru1,5 opakowania budyniu waniliowego4,5 łyżki mąki tortowej300 g masłaczerwony barwnikPrzygotowanie:Zrobienie takiego tortu zajmuje dwa dni, ponieważ biszkopt musi postać w lodówce. Pierwszy etap to upieczenie biszkoptu. Jajka miksujemy z cukrem przez 5 minut, przesiewamy do nich mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Dodajemy startą czekoladę, barwnik oraz wiórki kokosowe i mieszamy jeszcze przez 3 minuty. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, smarujemy formę masłem. Przelewamy nasze ciasto i wkładamy do piekarnika na 45 minut. Następnego dnia wyjmujemy z lodówki nasz biszkopt, dzielimy go na dwie części i nasączamy każdą z nich malibu rozcieńczonym z wodą. 250 ml mleka zwykłego wlewamy do garnka i mieszamy z mleczkiem kokosowym, gotujemy. W misce przygotowujemy mąkę, budyń, cukier, czerwony barwnik i 250 ml mleka. Wszystko miksujemy i dolewamy do zagotowanego wcześniej mleka, gotujemy aż zgęstnieje i pozostawiamy do ostygnięcia. Gdy budyń ostygnie miksujemy go z margaryną. Przekładamy nasze biszkopty kremem, na wierzchu również smarujemy . Na koniec należy pokryć przygotowaną posypką, na którą przepis znajdziecie niedługo na moim blogu i gotowe ;)POWODZENIA I SMACZNEGO ;)

Moja propozycja podania:
Petite Princesse