Wykonanie
Nawet najbardziej zagorzali wielbiciele
schabowego w panierce będą zachwyceni tym daniem. Naprawdę warto, bo jest proste, smaczne, mniej kaloryczne niż tradycyjny
schabowy i oczywiście zdrowsze. Doskonale smakuje z
sałatką z tortillami .

Składniki
Schab:5 plastrów
schabu bez kości (około 400g)
OliwaSól,
pieprzSosPęczek świeżej
kolendry2 ząbki
czosnkuKawałek
imbiru wielkości kciukaŁyżka
mioduPapryczka chilliŁyżka
sosu sojowegoŁyżka czerwonego
octu winnegoGarść
pomidorków koktajlowychDo podania
Jogurt naturalny (gęsty)PrzygotowaniePatelnię do grillowania postaw na dość dużym ogniu.Plastry
schabu przypraw z obu stron
solą i
pieprzem, natrzyj
oliwą i smaż na bardzo gorącej patelni przez 8-10 minut (w zależności od grubości kotletów), przewracając co 2 minuty.Do blendera wrzuć
kolendrę, obrany
czosnek i
imbir oraz pozostałe składniki sosu. Dodaj łyżkę
wody i zmiksuj na gładko.Przełóż sos na małą patelnię, doprowadź do wrzenia i przełóż na półmisek.Zdejmij kotlety z patelni do grillowania, ułóż na półmisku z sosem, dodaj kilka kleksów z
jogurtu i podawaj.Smacznego!Zobacz także:Udawany hiszpański
stek ze
schabuSchabowy w glazurzeChrupiący
kurczak