ßßß
SkładnikiSchab:5 plastrów schabu bez kości (około 400g)OliwaSól, pieprzSosPęczek świeżej kolendry2 ząbki czosnkuKawałek imbiru wielkości kciukaŁyżka mioduPapryczka chilliŁyżka sosu sojowegoŁyżka czerwonego octu winnegoGarść pomidorków koktajlowychDo podaniaJogurt naturalny (gęsty)PrzygotowaniePatelnię do grillowania postaw na dość dużym ogniu.Plastry schabu przypraw z obu stron solą i pieprzem, natrzyj oliwą i smaż na bardzo gorącej patelni przez 8-10 minut (w zależności od grubości kotletów), przewracając co 2 minuty.Do blendera wrzuć kolendrę, obrany czosnek i imbir oraz pozostałe składniki sosu. Dodaj łyżkę wody i zmiksuj na gładko.Przełóż sos na małą patelnię, doprowadź do wrzenia i przełóż na półmisek.Zdejmij kotlety z patelni do grillowania, ułóż na półmisku z sosem, dodaj kilka kleksów z jogurtu i podawaj.Smacznego!Zobacz także:Udawany hiszpański stek ze schabuSchabowy w glazurzeChrupiący kurczak