ßßß
Jedna z najszybszych, a jednocześnie najciekawszych zup jakie kiedykolwiek jadłam :)Wszystko o niej można powiedzieć… że smaczna, że kremowa, że błyskawiczna… ale na pewno, nikt nie zgadnie, że przygotowana z porów!Na podstawie przepisy mojej koleżanki. (Asiu, dziękuję!)Składniki:4-6 dużych porów (tylko biała i jasnozielona część)2 ząbki czosnku250-400 ml bulionusól i pieprzoliwa z oliwekWykonanie:Pory pokroić. W garnku rozgrzać 3-4 łyżki oliwy, dodać posiekany czosnek i pory. Smażyć chwilę na średnim ogniu.Zalać bulionem, tylko tyle aby płyn przykrył warzywa. Gotować około 15-20 minut. Dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego :)
ROK TEMU NA BLOGUNa lunch wspaniały chłodnik z ogórków i awokado .
Na obiado-kolację pieczona kaczka z jabłkami,
saganaki z krewetkami,
papryka faszerowana mięsem i quinoa .
Polecam także wspaniałą marynatę do dań z grilla,
prażone jabłka z cynamonem i rodzynkami,
oraz brzoskwinie pieczone na ruszcie .