Wykonanie

Niniejszym sezon na
szparagi uważam za otwarty! Polecam zupę, którą sama wymyśliłam, a jest odżywcza i naprawdę syta. W sam raz na obecną
porę roku.Przepis ze zdjęciami krok po kroku .Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres
[email protected]. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło)Składniki:pęczek
zielonych szparagów1 duża
pierś z kurczaka1 bardzo duża
marchew3 duże
ziemniakipół średniej
cebuliokoło 8 łyżek
kaszy jęczmiennejbulionpieprzsłodka
śmietanka ( w UK single cream), kilka łyżekpodsmażone kawałki
bekonu do dekoracji

Wykonanie:1. Odetnij ze
szparagów zdrewniałe końcówki i pokrój na około 2 cm kawałki.2. Pokrój
ziemniaki w większą kostkę.3.
Marchew pokrój na talarki, większe można przeciąć na pół.

4. Pokrój
cebulę w kostkę.

5. Podsmaż na maleńkiej ilości
oleju cebulę, a kiedy się zeszkli dodaj pokrojoną w kostkę pierś. Smaż kilka minut.

6. Dodaj do
kurczaka warzywa i smaż kilka minut.

7. Zalej zupę
bulionem i gotuj na niewielkim gazie do momentu aż warzywa będą miękkie.8. Dodaj do zupy
kaszę jęczmienną.

9. Do około 3 łyżek
śmietanki dodaj kilka łyżek zupy. Wymieszaj i wlewaj cienkim strumieniem do zupy. Gotuj kilka minut.

10. Dopraw zupę.11. Podawaj z
natką i podsmażonym
bekonem.

Smacznego :)