Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Rogale ŚwiętomarcińskieMurzynek na
mleku z powidłami »Zostało mi jeszcze trochę
maki krupczatki , więc postanowiłam ją wykorzystać i upiekłam cytrynowa babkę .Składniki:4
jajamąka pszenna tym 500 1 szklanka
mąka krupczatka 1 szklanka5 łyżek
majonezuskorka otarta z
cytrynysok z połowy
cytrynyksylitol fiński Kłos -Pol 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczkaDodatkowo:
margarynabułka tarta do obsypania naczynia
cukier puderWykonanie:Do misy wbiłam
jaja, zaczęłam miksować, wsypywałam partiami
cukier i nadal miksowałam. Przesiałam obie
mąki pszenną i krupczatkę z
proszkiem do pieczenia . Dodałam do zmiksowanych jaj i mieszałam . Teraz dodajemy
majonez nadal mieszamy . Wsypujemy skórkę otartą z
cytryny i
sok z cytryny. Teraz wystarczy tylko wymieszać . Naczynie szklane ( żaroodporne) smarujemy
margaryną i obsypujemy
bułką tartą. Przekładamy ciasto do naczynia . Wkładamy naczynie do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach 50 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu obsypujemy
cukrem pudrem :)
sobota, 14 listopada 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter