Wykonanie
Golonka to ulubione danie wielu z nas szczególnie uwielbiają panowie, myślę ze
panie też. Z myślą o nich przygotowałam
golonkę indyczą mniej kaloryczną od wieprzowej. Tradycyjnie do wieprzowej czy drobiowej
piwo musi być.
Golonkę podałam z
piwem niemieckim pilsnerem.

Składniki· 3
golonki z
indyka· 1 łyżeczka
rozmarynu·
Olej· 2 ząbki
czosnku· 1 łyżka
tymianku· 1łyżeczka
pieprzu kolorowego· 100 ml
piwa.·
Liście laurowe,
ziele angielskie do smaku

Kilka
ziemniakówPrzyprawa do ziemniakówKiełki brokułakukurydza.

Wykonanie:Do
oleju wkładamy
zioła czosnek ,
pieprz dobrze mieszamy,
golonki nacieramy dokładnie marynatą (wewnątrz i na zewnątrz). Do garnka rodzinnego wlewamy trzy łyżki
oleju , następnie na gorący tłuszcz wkładamy
golonki dodajmy
liście laurowe,
czosnek, kilka ziaren
pieprzu,
ziele angielskie dodajemy
piwo dusimy około 1,5 godziny. odwracając co jakiś czas na drugą stronę.Z obranych i umytych
ziemniaków wycinamy
grzybki posypujemy
przyprawa do ziemniaków. Wkładamy do nagrzanego piekarnika pieczemy do zarumienia.
Kukurydzę grillujemy na patelni grillowej.Na talerzu układamy
grzyby z
ziemniaków,
golonkę,
kiełki