Wykonanie
Jabłka o tej
porze roku są najsmaczniejsze, najlepsze pyszne.Nie mogło być inaczej,
jabłka były inspiracją do powstania pysznego dietetycznego dania. Zrobiłam grillowaną pierś na karmelizowanych jabłkach z
sałatką,
owocami i
sosem balsamicznym. danie robi się w kilka minut zaś efekt wspaniały.
Pierś z kurczaka wyszła bardzo soczysta, a to już zasługa marynaty.

Składniki2 sznycle
z piersi kurczaka.marynata1 rosołek drobiowy Knorr
oliwa z oliwekświeżo mielony
pieprz do smaku2
jabłka grójeckie2 łyżki
miodusok z 1/2
limonkikardamon do smaku
imbir do smakuDodatkowo
sałata lodowatruskawkimalinykrem balsamiczny

wykonaniePrzygotowanie marynaty do miseczki wlewamy
oliwę z oliwek i pokruszony rosołek.dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się składników marynaty
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy,wkładamy do marynaty ostawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny. Na rozgrzanej patelni grillowej, grillujemy
pierś z kurczaka.Na patelnię grillową wkładamy dwie łyżki
masła, dodajemy krążki
jabłek, chwilę grillujmy, dodajemy 3 łyżki
miodu i
sok z limonki, doprawiamy świeżym
imbirem i szczyptą
kardamonu. Grillujemy kilka minutNa talerzu układamy karmelizowane
jabłka,
pierś z kurczaka,
sałatę,
owoce. obok robimy kleksy z kremu balsamicznego.