ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosałata lodowa 1 sztukorzechy laskowe 2 łyżek stołowychocet winny 2 łyżek stołowycholiwa 1 łyżek stołowychtruskawki 250 gramówmiód 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną sałatę podzielić na kawałki. Oczyszczone połowę truskawek pokroić na plasterki (4 sztuki zostawić w całości), resztę z miksować razem z octem, oliwą, miodem i przyprawami. Sos przetrzeć przez sito. Sałatę podzielić na porcje, posypać orzechami laskowymi. Na wierzchu ułożyć plasterki owoców i polać obficie sosem. Udekorować całymi truskawkami.Uwagi:Orzechy laskowe można zastąpić orzechami włoskimi lub piniowymi lub innymi ulubionymi bądź pestkami słonecznika czy dyni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: