Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
sałata lodowa 1 sztuk
orzechy laskowe 2 łyżek stołowych
ocet winny 2 łyżek stołowych
oliwa 1 łyżek stołowych
truskawki 250 gramów
miód 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
sałatę podzielić na kawałki. Oczyszczone połowę
truskawek pokroić na plasterki (4 sztuki zostawić w całości), resztę z miksować razem z
octem,
oliwą,
miodem i przyprawami. Sos przetrzeć przez sito.
Sałatę podzielić na porcje, posypać
orzechami laskowymi. Na wierzchu ułożyć plasterki
owoców i polać obficie sosem. Udekorować całymi
truskawkami.Uwagi:
Orzechy laskowe można zastąpić
orzechami włoskimi lub piniowymi lub innymi ulubionymi bądź
pestkami słonecznika czy dyni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: