Wykonanie

Nie wiem kto był pierwszym autorem tego przepisu, ale w internecie ich pełno.Przygotowując
kurczaka kierowałam się przepisem znalezionym na stronie Kwestia Smaku - tu .Składniki :
pierś kurczakasok z limonki1 łyżeczka skórki otartej z
limonki1 czubata łyżeczka
chili1 łyżeczka suszonego
rozmarynusól,
pieprz2-3 łyżki
miodu wielokwiatowego
truskawki5-7 łyżek
octu balsamicznegooliwa+
kuskusPrzygotowanie :
Kurczaka nacieram
solą,
pieprzem,
chili ,
rozmarynem, dodaję 2-3 łyżki
oliwy, łyżkę
soku z limonki i skórkę. Mieszam i odstawiam.
Truskawki kroję na pół lub na ćwiartki, dodaję
ocet balsamiczny,
miód, 2 łyżeczki
soku z limonki i około 1-2 łyżek
oliwy, przyprawiam
solą i
pieprzem, mieszam i odstawiam.
Kurczaka grillowałam na grillu elektrycznym na najwyższej mocy około 10 minut.Następnie przeniosłam go na patelnię , polałam sosem z
truskawkami i podgrzałam na małym ogniu około 3 minut.
Kurczaka podałam z
kuskusem.