ßßß
Składniki5szt golonek przednichMarynata1 litr piwa3 ząbki czosnku Kamis2 łyżki suszonego tymianku Kamis2 łyżki majeranku Kamis5 liści laurowych Kamis2 łyżeczki soli Kamis1 łyżeczka pieprzuDodatkowo4 marchewki2 pietruszki1 seler3 cebuleziemniakiolej rzepakowy.
wykonanieGolonkę opalamy nad palnikiem gazowym,myjemy następnie osuszamy. Do miseczki wkładamy wkładamy wszystkie składniki marynaty. Mieszanką przypraw nacieramy golonki,przekładamy do garnka zalewamy piwem,tak, by golonki były przykryte. Ostawiamy na noc. Następnego dnia golonki gotujemy do miękkości na małym ogniu,po około godzinie dodajemy warzywa gotujemy jeszcze 30 minut. Grubą folię aluminiową składamy na pół,smarujemy olejem rzepakowym przekładamy golonkę delikatnie polewamy sosem z gotowania zawijamy szczelnie.Możemy zawinąć dodatkowym arkuszem folii aluminiowej. Tak przygotowane golonki kładziemy na ruszcie grilla i pieczemy do miękkości i chrupiącej skórki. Wyjmujemy gotowane warzywa układamy na ruszcie do grilla na kilka minut.