ßßß
Składniki na spód250g herbatników50g mielonych orzechów laskowych Back mit200g margarynyMasa serowa1kg sera Dr Oetkera250ml mleka1 budyń śmietankowy Winiary3 łyżki soku z cytrynydomowy cukier waniliowy1 1/2 szkl cukru pudru można dodać mniej5 jajek1łyżka kaszy mannydekoracja2 czekolady gorzkieorzechy włoskie KrestoWykonanieDo naczynia wkładamy mielone orzechy,ciastka wszystko dokładnie mieszkam następnie blenderem rozkruszam na bardzo drobno. Do garnuszka wkładam margarynę i roztapiam. następnie wlewam do ciasteczek i mieszkam. Jak masa jest za sucha dodaję jeszcze roztopioną margarynę.. Dno tortownicy wysmarowałam masa ciasteczkową ugniotłam łyżką wstawiałam do lodówki.Do miski włożyłam cukier puder, odłożyłam dwie łyżki cukru pudru do białek.,cukier waniliowy wbijam żółtka i delikatnie wymieszałam robotem aż się cukier rozpuścił .następnie dodałam, ser,mleko,sok z cytryny wszystko dokładnie wymieszałam wsypałam budyń i kasze mannę i znów wymieszałam ale nie zbyt długo.Białka ubiłam na sztywno pod koniec dodałam dwie łyżki cukru pudru. Biała wymieszałam delikatnie z masą serową. Masę serową wyłożyłam do tortownicy.Piekarnik nastawiłam do 180 stopni wstawiłam blaszkę napełnioną gorącą woda na dno piekarnika następnie wstawiłam tortownicę z sernikiem na kratkę Piekłam 180 stopni 15 minut następnie zmniejszyłam temperaturę do 120 stopni i piekłam 105 minutWyłączyłam piekarnik,sernik wyjęłam ostudziłam i schowałam na noc do lodówki. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej następnie wylałam na sernik zrobiłam dekoracje z orzechów włoskich